Додељене награде ученицима за најбољи видео запис поводом Међународног дана људских права у општинском Центру

slika

У петак 11.децембра у просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“, уприличили смо доделу награда награђеним ученицима након реализације наградног конкурса за ученике VIII разреда новобеоградских основних школа, за најбољу видео поруку, а поводом обележавања Међународног дана људских права, 10. децембра.

Конкурс је покренут на иницијативу удружења Снага пријатељства „Амитy“ уз подршку општинског Центра и општине Нови Београд.

На Конкурс су се одазвали ученици основне школе „Лаза Костић“, а три најбоље поруке смо наградили а награде смо  поделили у општинском Центру „Нови Београд“. Наталија Јованчић VIII-5 и Теодора Николић VIII-3, поделиле су прво место и добиле награду у вредности од по пет хиљада динара, а Лана Пецић, VIII-3, је освојила треће место и добила награду у вредности од три хиљаде динара, за коју ће купити робу по сопственом избору. Основној школи “Лаза Костић”, припала је награда од десет хиљада динара, као захвалност за мотивисање ученика да учествују у Конкурсу. Директорка школе, госпођа др Дубравка Томић, која је учествовала у подели награда, преусмерила је награду награђеним ученицама, за куповину новогодишњих поклона њиховим бакама и декама.

Идеја је била да скренемо пажњу јавности на питања која су старијим особама важна и на људска права која они, као и сва друга људска бића, имају.

Посебно смо желели да укажемо на значај унапређења међугенерацијског дијалога, унапређења толеранције, једнакости и равноправности и обезбеђивања заштите људских права старијих особа.

Током доделе награда поштоване су све прописане и препоручене мере противепидемијске заштите.

Конкурс је реализован у оквиру Пројекта: „Међугенерацијским дијалогом и активним старењем до недискриминације“, који Амитy реализује под покровитељством Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, у оквиру Програма „Спровођење антидискриминационих политика у Републици Србији за 2020. годину“.