Делегација града Линца у посети Центар за бригу о старима,деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“

slika

Општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ у оквиру посете делегације града Линца општини Нови Београд, посетио је заменик градоначелника града Линца господин Дитлиф Вимер са својим сарадницима.

Чланови делегације су присуствовали спортско-рекреативној радионици особа са инвалидитетом и првом уводном тренингу теквонда који је одржао тренерски тим из клуба Такеда Дојо.

Током посете госте је са циљевима и програмом рада Центра упознала директорка Центра Милка Миловановић-Минић истакавши значај како локалног тако и регионалног повезивања различитих актера око унапређења квалитета живота људи са инвалидитетом.

“Бављење спортом и спортским активностима за особе са инвалидитетом је више од тренинга и такмичења, спорт за њих представља полигон за развој нових вештина комуникације,  самопоуздања и храбрости да своју личност ставе испред свог инвалидитета. Општински Центар кроз повезивање са различитим актерима друштвене заједнице ствара нужне предуслове за њихову интеграцију у друштво свесно својих капацитета, обавеза и одговорности према својим најарањивијим грађанима”- казала је директорка.

Господин Дитлиф Вимер се осврнуо на начине подршке рањивим групама грађана, посебно најстаријиих у Аустрији где се веома улаже у достојанствену и активну старост и старење препознавши могућност сарадње општинског Центра и сличних Центара у Линцу и другим градовима на размени искустава и унапређењу програма подршке.

Госте је изненадила непосредност и топлина комуникације и подршке међу учесницима радионице који су врло радо говорили о својим искуствима у Центру и значају бесплатних програма које Центар уз подршку општине Нови Београд обезбеђује .

Договорени су будућу кораци и подршка кабинета градоначелника Линца у развоју и унапређењу  програма општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ намењених рањивим групама грађана које Центар окупља.