Да школе буду доступније особама с инвалидитетом

slika

Председник градске општине Нови Београд Бојан Бован, подржао је иницијативу Националнe организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС) да се Основној школи „Ратко Митраовић“ на Новом Београду помогне у реализацији пројекта којим би се обезбедила пуна доступност те школе за особе са телесним оштећењима и особа са инвалидитетом у колицима.

Током састанка одржаног 31. јануара, у кабинету председника општине Нови Београд, председница НООИС Иванка Јовановић истакла је да то удружење сарађује са надлежним секретаријатима и министарствима у Влади Републике Србије, да је већ учествовало у сличним пројектима, али да би школа „Ратко Митровић“ на Новом Београду, која већ има приступну рампу, реновирањем тоалета и уградњом лифта за особе у колицима, била прва школа у Београду, потпуно прилагођена особама у колицима.

Тиме би како је рекла, ђаци са инвалидитетом могли да користе кабинете на спрату, а родитељима би била олакшана брига, јер деца у колицима током дужег боравка у школи не могу да задовоље основне физиолошке потребе.

Општински центар за бригу о старима, деци и особама с инвалидитетом „Нови Београд“ и НООИС су прошле године потписали протокол о сарадњи који предвиђа реализацију заједничких активности на териротији општине.

Састанку код предсеника Бована присуствавала је и директорка тог Центра, Милка Миловановић Минић.