Да нам деца одрастају безбедно и у духу толеранције

slika slika

Општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом и Организација „Пријатељи деце општине Нови Београд“, потписали су у уторак 27. фебруара Протокол о сарадњи.

Протокол су потписале директорка Центра Милка Миловановић Минић и председница Огранизације Сузана Поњавић, које су истакле заједничку жељу да нам деца одрастају безбедно и у духу толеранције.

Директорка Центра је нгласила да је тиме озваничена сарадња у унапређењу социјалне заштите на локалном нивоу, како би атмосфера у којој деца одрастају била квалитенија и безбеднија.

-Усмеравање ка уметности, култури и спорту, део је наших свакодневних активности, јер желимо да код деце створимо стабилан и здрав темељ за развој вредности толеранције, солидарности и хуманости – казала је Миловановић Минић.

„Пријатељи деце Нови Београд“, како је речено током потписивања протокола, организују редовне годишње програме и пројекте под покровитељством више министарстава Републике Србије, Управе Града Београда, Секретарија за културу, Секретаријата за спорт и омладину и Канцеларије за младе, који су означени као пројекти од јавног интереса у областима омладинског сектора.

Сузана Поњавић, председница удружења „Пријатељи деце општине Нови Београд“, изјавила је да та организација приређује низ активности током године, које се завршавају традиционалном манифестацијом „Ревија ствралаштва“ на Новом Београду, која промовише културно стваралаштво деце и представља најважнију активност „Пријатеља деце Новог Београда“.