Чланови карате секције особа са инвалидитетом положили за жути појас

slika slika slika

У недељу, 24. децембра, у сали СЦ „11. април“ организовано је инклузивно полагање за жути појас  члановима карате секције особа са инвалидитетом општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ и члановима Карате клуба „Сингидунум“ млађег школског узраста.

Полагању су присуствовали бројни родитељи и пријатељи каратиста а за свечани утисак и атмосферу полагања побринуо се хор ученика О.Ш.“Лаза Костић“ са својим омиљеним наставником Милетом Ђурић.

Све присутне је поздравила директорка општинског Центра, Милка Миловановић-Минић подсетивши да је Карате секције особа са инвалидитетом ,јединствена у Београду и шире основана почетком 2017 године а њени чланови су се озбиљно припремали за полагање  и резултат није изостао. „Сви су добили жути појас и још један мотив више да наставе да вежбају и да се труде да на активан начин, преузимањем личне улоге освоје свој простор у заједници и увере све нас да уз професионалну и континуирану подршку могу да превазиђу ограничења која им инвалидитет ствара“.

О значају каратеа на укупно психо-физичко здравље младих говорио је мајстор каратеа Емил Богојев захваливши родитељима на поверењу које су указали а нарочито на разумевању идеје  да заједно подржимо особе са инвалидитетом.

Ова свечана спортска активност која је окупила децу и младе са и без инвалидитета и њихове родитеље још један је доказ да је инклузија могућа само активним односом и подршком  једних другима да се предрасуде бришу а дискриминација сведе на најмању могућу меру.