Центру за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд” додељена захвалница за подршку

slika

У петак 6. децембра 2019. године, обележено је 20 година рада Удружења Снага пријатељства „Amity“, пригодним скупом у Хотелу „Палас“ у Београду, коме су присуствовали представници корисника, донатора, сарадника и пријатеља Amityja.

Обративши се скупу председница Управног одбора Удружења, госпођа Нада Сатарић се осврнула на постигнућа али и изазове и промене са којима се Амитy, али и сектор социјалне заштите у целини, сусретао у протеклом периоду од две деценије, на остварене напретке али и на изазове који остају за неки наредни период.

„Све време постојања Amity-а радимо на подизању нивоа свести маргинализованих група, опште јавности и стручњака за значај поштовања основних људских права, за борбу против дискриминације и за поштовање различитости, кроз уличне акције, предавања, трибине, дељење едукативних брошура и приручника, медије…“ рекла је председница управног одбора удружења Амитy“, мр Нада Сатарић.

Овом приликом Центру за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ је додељена захвалница за несебичан допринос раду удружења.

„Са локалном самоуправом на Новом Београду, сарађивали смо од почетка на начин да су нас укључивали у радне групе када им је наша експертиза била потребна попут оне за израду локалне Стратегије развоја социјалне заштите. Ипак, истинска сарадња заправо је успостављена оснивањем Центра за бригу о деци, старима и особама са инвалидитетом. Сада заједнички реализујемо пројекте у локалној заједници, заједнички обележавамо битне датуме посвећене рањивим групама, уступају нам просторе Центра за наше обуке и друге активности по потреби. Захвалницу им додељујемо за велику посвећеност у пружању социјалне подршке деци, особама са инвалидитетом и старијим Новобеограђанима и за несебичну сарадњу са нама.“ стоји у образложењу додељене захвалнице.

„Поносни смо на сарадњу са удружењем „Амитy“ као и на сву пробуђену пажњу јавности и локалне заједнице о проблемима грађана из рањивих група коју смо пробудили бројним заједничким активностима и отварањем тема о проблемима који тиште грађане када покушавају да приступе својим социјалним и другим правима и да их остваре. И на томе нећемо стати јер су пред нама бројни изазови заједнчког рада“- казала је директорка општинскиг Центра, Милка Миловановић-Минић.

„Amity ових 20 година није на свом путу ишао сам, па је Удружења, овим поводом доделило захвалнице само некима од најзаслужнијих појединаца и институција за подршку раду и доприносу унапређењу положаја рањивих група, кроз конкретну помоћ, кроз промовисање стандарда људских права и права на живот без дискриминације и насиља.

Захвалнице су додељене:

УНХЦР-у Канцеларији у Србији, Канцеларији за људска и мањинска права, Бранкици Јанковић, Повереници за заштиту равноправности, Граду Крагујевцу – Управи за здравствену и социјалну заштиту, Центру за социјални рад Краљево, Универзитету у Београду – Факултету политичких наука – Одељењу за социјалну политику и социјални рад, Центру за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“, Дому за смештај старијих „Вила Анкора“,Палић, Удружењу грађана „Кокоро“ из Бора, Сузани Дуки, новинарки информативног програма РТС-а, Марини Стојадиновић, новинарки Радио Београда 1, проф. др Милораду Бати Миловановићу, Јелени Оцић, новинарки Јасмини Беби Куки, Мирјани Соколовић, социјалној радници из ЦСР Стара Пазова и Миљурку Вукадиновићу, књижевнику и водитељу трибина у „Удружењу књижевника“.