Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом – Нови Београд приредио „Добродошлицу новорођеним бебама“

Манифестација „Добродошлица новорођеним бебама“ одржана је 16. маја у просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом – Нови Београд. Ова манифестација је део активности општинског центра посвећених обележавању Светског дана породице и наставак је вишегодишње традиције.

Општиснски Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом  Нови Београд је у складу са својом основном улогом повезивања локалних актера око значајних питања рањивих група грађана, у партнерству са патронажном службом Дома здравља Нови Београд и удружењима „Родитељство новог доба“ и „Помоћ породици“, организовао ову пригодну манифестацију. Манифестацију је отворио хор ученика О.Ш. „Лаза Костић“ и вицешампионка у плесу Марина Блажић из удужења „Плава шкољка“.

Свим учесницима манифестације се захвалила Милка Миловановић-Минић в.д. директора Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом – Нови Београд, нагласивши да ће Центар у партнерству са патронажном службом Дома здравља пратити потребе младих мајки за едукацијама и саветовањима како би родитељство учинили срећнијим и безбрижнијим јер су деца наша будућност.

– Посебно желимо да дамо на значају спровођењу мера ране интервенције и да допринесемо стврању нужних предуслова на локалном нивоу да се она реализује што квалитетније и потпуније и да буде доступна свој деци која су рођена са неким од развојних ризика уз максимално коришћење капацитета општинског центра – казала је Милка Миловановић-Минић.

Поред пригодних поклона које су обезбедили пријатљељи манифестације Жабац свезналац, Цицибан и Југлоб, стручњаци из удружења која се баве развојем деце су присутним мајкама понудили могућност да делгирају теме које их посебно интересују из области раста и развоја деце како би у наредном периоду организовали корисна бесплатна саветовања и едукације.

Ова манифестација ће и у наредном периоду бити реализована у просторима Центра.