Брига о здравом развоју деце предшколског узраста

slika

Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“, Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду и Предшколска установа „11. април“, потписали су у среду 28. jуна, споразум о сарадњи.

Споразумом је предвиђено да ће Факултет, Центар и Предшколска установа, у којој је и организовано потписивање, разменом знања, искуства и организовањем праксе, радити на унапређивању наставно-научног, образовног и истраживачког рада са децом узраста до шест година.

Општински Центар, према речима директорке Милке Миловановић Минић, пружиће подршку приликом организовања различитих манифестација, трибина и округлих столова, значајних за Предшколску установу и Факултет.

ПУ „11. април“ подржава здрав развој и одрастање око 8.500 малишана, што је чини највећом установом овог типа на Балкану, а овај споразум, како је нагласила директорка Јелена Дубљевић, омогућиће стручно оспособљавање студентима студијског програма Логопедије.

Допринос овој сарадњи, како је речено, даће и експерати из Лого Центра, са којим општински Центар успешно организује едукативне скупове за васпитаче и родитеље.

Драгана Лукић, мастер логопед, најавила је организовање бесплатне обуке за студенте у области процене пречитачких вештина код деце предшколског узраста.

Испред Факултета и катедре за Логопедију, потписивању споразума присуствовала је доц. др Бојана Дрљан.

-Веома је важно да студенти стекну увид у рани развој деце и да својим знањем и ангажовањем, усмере језички и говорни развој уз менторску подршку  својих професора и запослених у установи – истакла је др Бојана Дрљан.