Брига о деци и кроз сарадњу са Фондацијом СОС Дечија села Србија

slika slika

Општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ проширио је круг подршке деци и младима са проблемима у понашању, као и деци без адекватног родитељског старања, кроз Протокол о сарадњи са Фондацијом СОС Дечија села Србија.

У згради Општине Нови Београд, у понедељак 18. марта, Протокол о сарадњи потписале су директорка Центра Милка Миловановић Минић и директорка Фондације Весна Мраковић.

Протокол подразумева заједнички рад са што већим бројем деце, младих и породица у ризику, кроз иновативне услуге, програме и активности усмерене ка социјалној инклузији и оснаживању деце и младих из рањивих категорија.

Данашња породица, како је истакла директорка Центра, суочава са великим изазовима, па су организације цивилног друштва веома важни партнери који знањем и људским ресурсима у значајној мери могу допринети да помоћ добије највећи број грађана.

– Циљ нам је да на најбољи начин искористимо локалне ресурсе и допринесемо успостављању модела подршке младима који одговара потребама урбане средине, највеће општине у региону, Новог Београда, као и свих осталих београдских општина – истакла је Миловановић Минић.

Весна Мраковић је нагласила да свако дете има право и треба да одраста у својој породици, која је у стању да обезбеди услове за безбедан живот и развој, те да ова организација кроз различите програме пружа помоћ родитељима да превазиђу животне изазове како би породица остала на окупу.

-Помажемо и младима из алтернативне бриге или угрожених породица да се успешно осамостале и запосле – рекла је Мраковић, додајући да ће сарадња са Центром у том погледу допринети да ефекти тог рада буду већи.