Бован: Увек ћемо подржати талентовану децу

slika slika slika slika slika slika

Градска општина Нови Београд подржава талентовану децу и користиће сваку прилику да буде покровитељ или сарадник у одржавању манифестација које нашој деци дају прилику да свој таленат и покажу.

То је данас изјавио председник општине Бојан Бован, поздрављајући ђаке из 40 основних школа, који су у Хали спортова “Ранко Жеравица“ учествовали на Републичком такмичењу у управљању дроновима.

Храм кошарке, овим је отворио врата за најмлађе жељне знања, додао је Бован.

Он је изразио наду да ће већина ученика успети да се професионално бави дигиталним технологијама, за шта су исказали интересовање у раном узрасту.

На финалној смотри надметало се 160 ђака из Суботице, Крагујевца, Смедерева, Шапца, Новог Пазара, Београда и других градова. У њиховој пратњи било је и педесетак наставника информатике. 

Највише бодова остварио је тим Основне школе „Свети Сава“ из  Смедерева. Друго место припало је ђацима школе „Кизур Иштван“ из Суботице, а треће је освојила екипа ђака Основне школе „Десанка Максимовић“ из Зајечара.

Такмичење у управљању дроновима део је Фестивала „Знањем са будућност“, које је одобрило Министарство просвете Републике Србије и у званичном је календару такмичења ученика основних школа за ову школску годину.  

Основце, заинтересоване за роботику, поздравио је и помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање Милан Пашић, а у име организатора, Ротари клуба Београд-Чукарица, ђацима се обратио Владимир Матић.

Ротари клуб Београд-Чукарица је школама широм Србије у протекле две године донирао 600 рачунара, 1000 мБот робота и више од 870 дронова за учење програмских језика скреч и пајтон.