Председник општине Бојан Бован потписао уговор о куповини куће по основу споразума о реадмисији

slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован, данас је у Палати Србија у Београду, у  Комесаријату за избеглице и миграције, потписао уговор о додели новчаних средстава за побољшање услова становања повратника по основу споразума о реадмисији.

Поред Градске општине Нови Београд, на основу Јавног позива јединицама локалне самоуправе, средства Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) посредством Комесаријата, добили су још градови Нови Сад, Зрењанин, Бор, Кикинда, Краљево и Суботица, као и општине Кула, Сурдулица и ГО Обреновац.

Како је речено приликом свечаног потписивања, по основу данашњих уговора, биће збринуто укупно 15 породица које су изразиле жељу да се из иностранства врате у Србију.

Општина Нови Београд добила је 1. 509. 640 динара за куповину сеоске куће са окућницом, за једну породицу повратника, након конкурса који ће расписати. За доделу оваквог вида помоћи, општини се претходно обраћало неколико породица.    

У име Комесаријата уговоре је потписала в. д. директора комесара за избеглице и миграције Наташа Станисављевић, а потписивању је присуствовала  Данијела Функе, директорка ГИЗ  у Србији.