Бован отворио терен за мали фудбал у школи “ Влада Обрадовић Камени“

slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован, отворио је данас реконструисани терен за мали фудбал у школи „Влада Обрадовић Камени“ на Лединама.

Бован је рекао да су ђаци ове школе добили боље услове за наставу физичког васпитања и да је школи на Лединама потребно још улагања, за шта ће руководство школе добити подршку Општине.

Реч о јединој школи на потезу од Сурчина до новобеоградских блокова. Школа је специфична и по етничкој припадности ученика, јер је поред деце српске националности већински похађају деца Рома, али и три кинеска и два држављанина Русије.

-Реновирањем терена обезбедили смо услове да деца школе „Камени“ часове физичког имају напољу у апсолутно исправним условима – рекао је Бован. – Свако улагање у опремање школе и боље услове рада наставника, према његовоим речима,корак је ка растерећењу других новобеоградских шокола и подршка родитељема да не губе време и новац возећи децу даље од места становања.

Бован је додао да ће општина пружити подршку руководству школе кад је реч о реновирању школске зграде и још два терена у школском дворишту, јер тај простор не користе само ђаци већ и други становници Ледина.

Општина Нови Београд, нагласио је Бован, има генерално добру сарадњу са кинеским компанијама на Новом Београду и да није било тешко договорити се са донаторима, Компанијом „Еуроазија трејд Центром“ која је реновирала терен за мали фудбал.

Директор компаније „Еуроазија“ Зоу Ђунвеи, истакао је да са општином Нови Београд има изузетно добру сарадњу.

– Србија је моја друга земља. Сматрао сам да је идеја председника Бојана Бована да реновирамо терен за мали фудбал добра, јер сам више од шест година живео на Лединама и знам колико деца воле да играју фудбал – рекао је Зоу.

Директорка школе Ивана Милић је истакла да су деца одушевљена лепим тереном за мали фудбал и да би за становнике Ледина, који немају уређен парк, од великог значаја било сређивање терена за кошарку као и игралишта за децу на ком би требало заменити љуљашке и клацкалице и поставити одговарајућу подлогу на дечијем игралишту.