Бован отворио Првенство Србије у стрељаштву за кадете и млађе јуниоре

slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован, отворио је данас, 31. марта, у Малој Арени на Новом Београду, Првенство Србије у стрељаштву за категорије кадета – узраст до 16 година и за млађе јуниоре – до 18 година.

Организатор такмичења у гађању ваздушном пушком и ваздушним пиштољем је Стрељачки клуб „Нови Београд-Ушће“, а покровитељ Општина Нови Београд.

На церемонији отварања Бован је истакао да се ГО Нови Београд определила за подршку спортским клубовима из различитих спортских дисциплина, али да та подршка више иде ка такозваним малим спортовима, који су помало у сенци кошарке, фудбала или одбојке.

-Стрељаштво је наш најтрофејнији олимпијски спорт, а о њему се говори углавном кад са међународних такмичења наши стрелци доносу медаље. Зато смо лако и с радошћу одговорили на молбу Стрељачког клуба „Нови Београд-Ушће“, да им помогнемо приликом организације данашњег такмичења – рекао је Бован.

Он је обећао да ће Нови Београд и убудуће радити на популаризацији спорта, посебно код младих.

-Желимо да што већи број спортова буде доступан нашој деци, да могу да одаберу онај спорт за који имају највише талента, у ком ће постићи врхунске резултате и освајати медаље, као што је случај и са стрељаштвом – рекао је председник општине.

Бован је додао се државно такмичење у стрељаштву вратило на Нови Београд после 27 година, да је последње првенство Србије овде одржано 1997. године, што такође указује на то да је потребно одржати континуитет у подршци том трофејном спорту.

На првенству Србије учествују 43 стрељачка клуба, односно 246 такмичара. Пре финалног турнира учесницима се кратко обратио и председник Стрељачког клуба „Нови Београд-Ушће“ Далибор Фатић, а промотер такмичења била је репрезентативка Србије и вишетрука европска шампионка у стрељаштву Андреа Арсовић.