Бован: Кинески тржни центар допринеће економском напретку Новог Београда

slika slika slika slika slika slika

Отварање савременог Кинеског тржног центра допринеће економском напретку Новог Београда, рекао је данас  председник општине Бојан Бован, током обиласка градилишта будућег модерног малопродајног и  дистрибутивног центра из ког ће се робом из Народне Републике Кине снабдевати тржиште целе Србије.

Председник Бован је градилиште обишао у присуству министра унутрашње и спољне трговине Републике Србије Томислава Момировића, амбасадора Народне Републике Кине у Србији Ли Минга, као и директора Компаније „Еуроазија трејдинг центар“ која финансира градњу, Зоу Ђунвеија.

-Са становишта општине Нови Београд овај центар је изузетно важан, како у погледу економске сарадње домаћих и кинеских компанија, тако и у погледу одржавања изузетно добрих односа општине Нови Београд са популацијом кинеског народа, с обзиром на то да од укупног броја кинеских држављана у Србији, највећи број њих живи управо на Новом Београду – истакао је Бован.

Нови тржни центар гради се у продужетку улице Јурија Гагарина који гравитира ка будућем ЕКСПО центру и према речима председника Бована, терену на ком Нови Београд може још да се шири.

Један од најмодернијих тржних центара у Београду, како је раније најављено, имаће укупно 475 савремено опремљених локала и у њега ће прећи већина закупаца из старог Кинеског центра на Новом Београду који је изгорео.

Честитајући директору „Еуроазија трејдинг центра“, на како је рекао, импресивној инвестицији, министар Момировић је изјавио да ће Кинески центар, на површини већој од 34.000 метара квадратних, бити отворен крајем априла или почетком маја 2024. године.

-Пуно кинеских компанија и не само кинеских, овде ради и пласираће сутра своје производе – истакао је министар.

Он је подсетио на значај споразума о слободној трговини Републике Србије са Народном Републиком Кином, који је прошао процес ратификације у Скупштини Србије.

-Улажемо пуно енергије да повећамо трговинску размену и повећамо инвестиције – констатовао је Момировић, захваливши се кинеским партнерима на изузетно доброј сарадњи.