Боћарски турнир поводом Међународног дана особа са инвалидитетом

slika

У понедељак 3.децембра у  просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ у ул. Народних хероја 42 је одржан боћарски турнир поводом обележавања  Међународног дана особа са инвалидитетом.

Осам регистрованих спортских клубова при Савезу за особе са церебралном парализом Београда : ВРАПЦИ, БИСЕРИ, ЈЕДИНСТВО, РОДЕ, ЗМАЈЕВИ, ТАЈФУНИ, ШАМПИОНИ, Друштво за спорт и рекреацију инвалида Звездара као и чланови Удружења за ЦДП Земуна, Чукарице, Вождовца, Звездаре, Новог Београда, Врачара, Раковице, Младеновца, Старог града, Савског Венца, Палилуле и Обреновца такмичили су се, дружили и уживали у омиљеној спортској дисциплини-боћању. Такмичење је протекло у ферплеју, одличној атмосфери и добром расположењу.

Ово је био уједно и други већи турнир  у просторијама општинског Центра након што је на иницијативу Савеза за особе са церебралном парализом Београда регистровано осам боћарских клубова у оквиру дванаест општинских удружења.

„Општински Центар за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“ организује бесплатне спортско-рекреативне радионице за особе са инвалидитетом и њихове породице и на тај начин доприноси превенцији изолације, дискриминације којима су изложени уколико нису активни учесници у животу заједнице“- навела је директорка општинског Центра, Милка Миловановић-Минић

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила Резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се особама са инвалидитетом омогући једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштвеном животу.

 Овогодишњи мото Међуародног дана особа са инвалидитетом гласи  “Оснаживање особа са инвалидитетом и обезбеђивање укључености и једнакости”.