Боћарски клуб понос Новог Београда  

slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градсаке општине Нови Београд Бојан Бован посетио је у недељу 24. септембра Боћарски клуб Нови Београд који је током викенда био домаћин Регионалног такмичења за жене у овом древном и занимљивом спорту.

Следећег викенда, од 28. септембра до 1. октобра, на теренима у улици др Ивана Рибара 92 и улици Марка Челебоновића 10, овај клуб биће домаћин Купа европских шампиона за жене.

Поред Новобеограђанки које су се захваљујући резултатима у Регионалној боћарског лиги пласирале на међународно такмичење, учествоваће и најбољи клубови из Италије, Француске, Словеније и Хрватске.

У разговору са Предрагом Ђорђевићем, председником Новобеоградског боћарског савеза, Бован је истакао да је Боћарски клуб свакао на понос Новобеограђанима, те да је један од циљева ГО Нови Београд подршка успешним спортистима и спортским организацијама, међу којима је и овај клуб који се успешно надмеће са такмичарима из медитеранских земаља у којима је овај спорт знатно популарнији.

Ђорђевић је нагласио да се овако велика такмичења не би могла организовати без подршке општине.

Међународна боћарска надметања, како је рекао, допринеће промоцији и популаризацији тог лепог спорта за који много младих није чуло.

А, о томе колико је Боћарски клуб Нови Београд, од освања 1996. године неприкосновен у Србији, сведоче трофеји и медаље у његовим витринама. Мушка екипа је у последњих седам година првак државе, док је женски клуб, основан прошле године, успео да освоји прво место у Другој лиги Србије, пређе у Прву лигу и освоји треће место у Купу европских шампиона за 2022. годину.