Боћари са инвалидитетом тренираће на теренима шампиона 

slika slika

Боћарски клуб Нови Београд као вишеструки шампион и освајач Купа Србије, чији играчи и играчице представљају окосницу репрезентације Србије, омогућиће адекватне услове за тренинге особа са инвалидитетом.

То је договорено током посете представника Боћарског Клуба Нови Београд и новобеоградског боћарског Савеза Немање Петровића и Предрага Ђорђевића, општинском Центру за бригу о старима деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд”.

Гости су у среду 8. новембра, присуствовали боћарском тренингу особа са инвалидитетом који се одржава сваке среде у просторијама општинског Центра, у Народних хероја 42.

Директорка Милка Миловановић Минић, представила је програм подршке Центра младима са инвалидитетом, кроз спорт, спортска дружења и такмичења, како би се они што квалитетније интегрисали у заједницу, а њихови таленти и допринос били видљивији.

Представници Боћарског клуба и новобеоградског боћарског Савеза, исказали су спремност да се активније укључе у рад и тренинге особа са инвалидитетом.

Предложено је да се део тренинга убудуће реализује на теренима БК Нови Београд на Бежанијској коси, као и да се у сарадњи са ГО Нови Београд организује боћарски турнир поводом дана особа са инвалидитетом, на ком би учешће узели и клубови особа са инвалидитетом са територије Београда.