Блок 63 добио нови терен за баскет

slika slika slika

Становници блока 63, у Гандијевој улици, добили су потпуно уређен терен за баскет 3×3, а пројекат уређења терена финансирала је Градска општина Нови Београд.

Председник општине Бојан Бован изјавио је да се слични пројекти раде и у другим блоковима и да ће општина наставити улагања у уређење спортских терена и дечијих игралишта.

– Србија је одавно постала земља кошарке, а у баскету смо већ дуже или најбољи или у самом свтском врху. Нови Београд је изнедрио велики број шампиона у овом спорту, па желимо да тим путем крену и будући спортисти. Управо због перспективности и доминације наших баскеташа, општина Нови Београд ће у току године урадити још неколико оваквих терена за баскет 3×3 – рекао је предсеник општине Бојан Бован.

Он је додао да је баскет омиљен и као рекреативни спорт, јер се друштво брзо проналази, па верује да тернен у блоку 63 никад неће бити празан.

-Желимо да наши млади суграђани имају што више терена за спорт и рекреацију, а најмлађи уређена дечија игралишта. Оптшина финансира уређење терена и игралишта за децу у више блокова и насеља на својој територији. Потпуно ће бити уређени терени на Лединама, у току је уређење дечијег игралишта у блоку 29, а и становници насеља „Павиљони“ добили су уређен простор за најмлађе – навео је председник општине.