Безбедност мотоциклиста једна од тема и за рад Савета за безбедност саобраћаја Општине

slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika slika

Председник Градске општине Нови Београд Бојан Бован присуствовао је данас првом сајаму безбедности мотоциклиста у региону, SMART MOTO SAFETY EXPO.

Бован је истакао да Савет за безбедбост у саобраћају Општине Нови Београд активно ради на унапређењу безбедности саобраћаја, првенствено код деце и бициклиста, али да ће се једна од будућих активности свакако односити и на безбедност мотоциклиста, јер су бројке о страдању ове категорије возача забрињавајуће.

Према подацима Агенције за безбедност у саобраћају у 2022. години, посебно је поражавајући податак да је код 57,8 одсто смртно страдалих на мотоциклу, смрт наступила на лицу места. Петина страдалих на мотоциклу није користила заштитну кацигу, док код страдалих возача мопеда, чак половина возача није имала кацигу.

Због тога је данашњи сајам на Новом Београду, према речима Бована, био драгоцен за све љубитеље мотора.

Мото сајам одржан је испред Пословног центра Grawe осигурања у Булевару Михајла Пупина 115Д, у организацији Grawe осигурања и Aсоцијације за безбедност мотоциклиста.

Подршку сајму дале су компаније BMW Motorrad Srbija, Moto Land Srbija, Monster Srbija i BMW MK Srbija.

Тим врхунских професионалца из разлиичитих мото области, био је доступан за одговоре о мотоциклизму, свим мотоциклистима, било да су почетници или искусни возачи.

Сајму је између осталих присуствовао инструкторски тим Управе саобраћајне полиције, који је поставио мото полигон на ком су мотоциклисти испробавали своје вештине у безбедним условима.

Онлине смарт мото тренинг – абм, о безбедној вожњи, одржао је др Владимир Јевтић, а сви заинтересовани су могли да добију савет како да припреме мотоцикле за сигурну вожњу и сазнају све што је потребно приликом избора заштитне опреме.

Организатори су понудили и сервис за мотоцикл, као и могућност да љубитељи мотора виде и пробају нове моделе БМW мотоцикала и да добију савете за мото путовања.