Бесплатни превентивни прегледи, од 4. до 10. априла, испред општине Нови Београд

Градска општина Нови Београд и Дом здравља Нови Београд, од 4. до 10. априла, у термину од 8 до 15 часова, организују бесплатне превентивне прегледе у покретној амбуланти на платоу испред зграде општине.

Прегледи у „Кућици здравља“ се не заказују, али у случају да је одзив занеки од дана предвиђених за преглед велики, односно уколико се буду формирали редови, грађани ће добити термин за преглед тог дана.

Грађанима ће бити доступни прегледи у превенцији кардиоваскуларних болести, дијабетеса, офталмолога, ултразвучни прегледи, прегледи за жене, пензионере, стоматолошки као и прегледи за децу.

Прегледи ће бити организовани по данима и то:

ЧЕТВРТАК 4. април – Превенција кардиоваскуларних болести, која подразумева мерење телесне масе и одређивање БМИ, мерење крвног притиска, шећера у крви, ЕКГ и ултразвучни преглед крвних судова врата.

ПЕТАК 5. април – Превенција дијабетеса, обухватиће мерење телеснe масе и одређивање БМИ, крвног притиска, шећера у крви, ЕКГ преглед, правилну употребу пен-ова, саветовање о исхрани за превенцију шећерне болести, ултразвучне прегледе крвних судова врата и УЗ преглед штитне жлезде.

СУБОТА 06. април – Дан је за пензионере, када наши најстарији суграђани могу да добију савете о правилном узимању терапије, мерење телесне масе и одређивање БМИ, мерење крвног притиска и шећера у крви, савете о правилној употреби пен-ова, праћење лабораторијских анализа после 65 година живота, савете о правилној исхрани и здравим стиловима живота, као и УЗ абдомена.

НЕДЕЉА, 07. април – Породични дан, посвећен је превенцији здравља деце и омладине, а обухвата преглед физијатра, стоматолога и педијатра.

ПОНЕДЕЉАК 08. април – Дан за превенцију очних болести, када ће грађанима бити доступан бесплатан преглед офталмолога, утврђивање диоптрије за наочаре као и преглед очног дна.

УТОРАК 9. април – Дан за жене, које ће моћи да обаве ултразвучни преглед дојки, стручно саветовање како саме да прегледају дојке, саветовање о важности редовног гинеколошког прегледа (превенција карцинома грлића материце) као и саветовање о контрацепцији.

СРЕДА 10. април – Посвећен је превеницији здравља код пензионера и омогућиће најстаријим суграђанима ултразвучни преглед абдомена, мерење телесне масе и одређивање БМИ, мерење крвног притиска, шећера у крви, затим савете о правилној употреби пен-ова, праћење лабораторијских анализа после 65 година живота, савете за правилну исхрану и здраве стилове живота, као и упутство о правилном узимању терапије.