Бесплатни прегледи мамографом, од сутра 2. марта, испред општине Нови Београд

Градска општина Нови Београд и Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, организоваће од суботе 2. марта, до 9. марта, мамографске прегледе дојки за жене старости од 45 до 69 година, које у претходне две године нису биле на мамографском прегледу.

Покретни мамограф у наведеном периоду налазиће се на делу паркинга испред Градске општине Нови Београд, Михаила Пупина 167.

Све заинтересоване жене прегледе могу заказати од петка, 1. марта, радним данима од 9 до 14 часова на број телефона 060/7171969 и 060/7171523, до попуне термина, као и сутра, у суботу, 2. марта, у наведеном термину од 9 до 14 часова.

Заказани прегледи у мобилном мамографу обављаће се сваког дана од 9 до 19 часова.

Бесплатан преглед биће доступан и за жене старије од 40 година које у породици имају или су имале блиске сроднице оболеле од те болести.

Бесплатне мамографске прегледе Институт „Батут“ спроводи у оквиру кампање „Хајде да имамо времена за преглед-Не гледај у шољу прегледај се”, а у сарадњи са Градском општином Нови Београд, уочи Дана жена 8. марта и у сусрет обележавању 20. марта, Националног дана борбе против рака дојке.

У суботу, 2. марта, у 09 часова поводом организовања превентивних прегледа, испред ГО Нови Београд обратиће се директорка Института „Др Милан Јовановић Батут“ проф. др. Верица Јовановић и председник ГО Бојан Бован.