Бесплатна обука за запослене у социјалној заштити Београда

slika slika slika slika slika

У просторијама општинског Центра за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом „Нови Београд“, у среду, 29.маја, одржан је бесплатан тренинг за запослене у систему социјалне заштите, категорисан као едукације без провере знања.

Тренинг је оргнизовао општински Центар у сарадњи са Удружењем „Витезови осмеха“ и Удржењем правника у социјалној заштити Србије „Правни аргумент“, као вид подршке стручњацима запосленим у Градском центру за социјални рад – Београд.

Тренингу је присуствовало шест тимова од по четири запослена из шест одељења Градског центра – Нови Београд, Звездара, Вождовац, Раковица, Сурчин и Стари град.

Стручне раднике је испред општинског Центра као домаћина тренинга, поздравила директорка Милка Миловановић Минић, која је нагласила да је реч о радницима који раде озбиљан, тежак и одговоран посао, а за који је кључна квалитетна и прилагођена комуникација.

-Без квалитетне комуникације у тимском раду какав је ваш, нема очекиваних позитивних резултата за грађане који често имају једино вас као адресу за свој проблем. Центар постоји готово десет година и место је где се окупљамо, учимо, размењујемо знање и различите корисне информације у сарадњи са различитим институцијама, представницима цивилног сектора и појединцима уз подршку општине Нови Београд – подсетила је Миловановић Минић

Станко Гујаничић в. д. директора Градског Центра за социјални рад у Београду поздравио је све учеснике тренинга и захвалио домаћинима, Градској општини Нови Београд и Центру, деци и особама са инвалидитетом, ако и Небојши Николићу из удружења “Витезови осмеха”, што су запосленима Градског центра омогућили бесплатан искуствени тренинг.

– Овај тренинг је сјајан начин да се кроз едукативан и подстицајан начин запослени додатно мотивишу, забаве и бар на кратко изађу из свакодневнице – истакао је Гујаничић.

Н