„Београдски дечији маркет“, највећи породични фестивал на отвореном, привукао велики број посетилаца у Парку „Ушће“

slika slika slika slika slika slika slika slika

„Београдски дечији маркет“, највећи породични и дечји фестивал на отвореном, током викенда, 1. и 2. јуна, привукао је у Парку „Ушће“ посетиоце свих генерација.

Фестивал су организовали Градска општина Нови Београд, Удружење „Београдски фестивали“ и Удружење „Најјачи укуси Србије“.

Новобеограђани, али и посетиоци из свих делова Београда, у зеленој оази Парка Ушће и платоу испред Музеја савремене уметности, уживали су у изванредној музици, храни и пићу, занимљивим тачкама аниматора и мноштву едукативних радионица за децу.

На главној бини изведено је укупно осам програма, од позорнишних представа до наступа дечијих хорова и талентованих полазника „Guitar Art A Academy“, као и изванредних фолклорних тачака, чланова Културно-уметничког друштва „Талија“.

Више од 70 излагача понудило је на штандовима јединствене рукотворине, играчаке, декорације и уникатне производи уметника, занатлија и малих произвођача.

У викенду испуњеном забавом и креативношћу, највише су уживала деца за које су организатори припремили чак 20 едукативних радионица, од оних које их уводе у свет маште, до оних озбиљнијих које их уводе у свет знања попут књижевних радионица посвећених великим песницима Душку Радовићу и Мики Антићу.

Кроз занимљиву представу „Сакупљај своју амбалажу и носи на рециклажу“, деца су активно учествовала у поруци коју она носи, да је наша околина онаква каквом је ми чинимо.

У зони радионица нашло се и хеклање, исцртавање медењака, израда мозаик магнета, дизајн костима, лутака, маски, игре свести и опуштања, као и мала школа одговорног власништва.

У Пикник зону у Парку „Ушће“, посетиоци су могли да понесу своје простирке или да их изнајме на лицу места и да на трави или на балама сена, одмарају у изванредној храни, музици и опуштајућим спортско – рекреативним садржајима.

Посетиоце су забављали Ди-џеј Тимба и Ди-џеј Dada Selectah, а прикупљена су и значајна хуманитарна средства за Пројекат „Музика наде“.