АЛТА банка донирала нове кошаркашке терене Новобеограђанима

slika slika slika slika slika slika slika slika

Захваљујући донацији АЛТА банке Општини Нови Београд, становници блокова 61 и 62 од данас ће моћи да уживају у спорту на отвореном на два обновљена кошаркашка терена, са новом опремом. У присуству представника Општине и АЛТА банке, свечано су отворена два, а најављена још три нова терена за кошарку на територији Општине, чије отварање ускоро следи. Као друштвено одговорна компанија, АЛТА банка жели да на овај начин пружи подршку и активно учествује у уређењу зелених и спортско-рекреативних површина на Новом Београду и побољша квалитет живота становника овог дела града.

У оквиру донације набављене су професионалне подлоге од полипропиленских плоча, као и седам металних рамова за кош таблу и пропратна опрема. У наредном периоду блокови 61, 62, 62ц и 63ц добиће укупно пет кошаркашких терена, који ће свим суграђанима који у њима живе, али и деци која похађају оближње школе, пружити нови простор за спортске активности. Прва два терена отворена су на локацијама између улица Јурија Гагарина и Европске.

„Програми друштвене одговорности, које АЛТА Банка континуирано гради, подразумевају искрену посвећеност и унапређење у заједницама у којима послујемо. Донацијом Градској општини Нови Београд желели смо да пружимо подршку и узмемо учешће у уређењу зелених и спортско-рекреативних површина, те допринесемо побољшању квалитета живота становника овог дела града, наших драгих комшија“, поручили су из АЛТА банке овим поводом.

Председник Градске општине Нови Београд изјавио је да је један од приоритета у раду Градске општине, одржавање дечијих и спортских игралишта у потпуно функционалном стању и замена свих старих и дотрајалих мобилијара, као и површина на којима се они налазе, а неки од њих, стари су и по четрдесетак година.

Практично, нису мењани од кад су направљени. „Градска општина Нови Београд је урадила тачну анализу свих дечијих и спортских терена на Новом Београду и тај материјал ћемо користити у комуникацији са компанијама да, у смислу друштвене одговорности, попут АЛТА банке, један део средстава из свог пословања одвоје управо за ову намену“, рекли су из Општине Нови Београд.

Истакнуто је да је један од приоритета у раду Градске општине Нови Београд, одржавање дечијих и спортских игралишта у потпуно функционалном стању и да је Општина сама издвојила готово 40 милиона динара у њихову обнову и куповину нових справа и реквизита за спорт. „Са АЛТА банком смо направили заједнички пројекат за реновирање пет терена, али ћемо упутити позив свим компанијама да, као и у акцији „Зелени Нови Београд“, коју такође спроводимо, покажу друштвену одговорност и део средстава из свог пословања одвоје за ове намене, како бисмо у што краћем року реновирали што већи број игралишта и терена“, рекао је председник Општине.

АЛТА банка, као друштвено одговорна компанија, традиционално подржава младе таленте у различитим спортским дисциплинама, те је оваква донација још један корак у настојању да се створи здраво окружење за одрастање наших најмлађих суграђана и омогући им се да остваре свој пуни потенцијал.