Акцији „За зелени Нови Београд“ прикључила се и породица Јовић

slika slika slika slika slika

Акцијa „За зелени Нови Београд“, коју је покренула Градска општина, данас је добила подршку суграђанке Марије Јовић с којом је председник општине Бојан Бован засадио дрвеће у Булевару Михаила Пупина 139, у блоку 30.

Озелењавање и оплемењивање животне средине покренуто је јесенас у сарадњи са ЈП „Зеленило-Београд“. Упућен је позив великим и малим предузећима, установама и појединцима, да уплатом на наменски рачун општине, учествују у акцији која је на добробит свих који живе на Новом Београду или долазе у посету највећој градској општини.

Према речима председника општине, намера је да се у првој фази што више попуне дрвореди дуж булевара, али се велика пажња поклања и уређењу мањих зелених површина у којима суграђани уживају.

-Поред компанија које су се укључиле у акцију, од великог значаја је и свако појединачно интересовање грађана, попут Марије Јовић која нам се мејлом обратила у жељи да уплати средства и да са сином и супругом засади ново дрвеће на Новом Београду – рекао је Бован.

Марија Јовић је нагласила да су испред њене зграде у блоку 30, недавно посечена три велика стабла кедра, јер су била осушена и у веома лошем стању.

-Видела сам плакат у вртићу и пожелела да са сином засадим ново дрвеће. Искрено, нисам очекивала повратни одговор и обрадовала сам се позиву да заједно засадимо ново дрвеће. Остатак породице је данас оправдано одсутан, али ћу са сином наставити да бринем о младим боровима и да их током лета заједно заливамо – рекла је ова млада суграђанка.

Акција „За зелени Нови Београд“ биће ускоро настављена садњом 80 одраслих садница у Булевару Зорана Ђинђића, како би се што више искористио оптимални период за садњу стабала чије крошње ће већ овог пролећа озеленети и допринети здравијој животној средини.