Популаризација боћања у новобеоградским школама

Председник општине Нови Београд Бојан Бован, данас је примио успешне младе такмичаре Боћарског клуба „Нови Београд“ и подржао иницијативу овог клуба да се боћање популаризује као спорт у новобеоградским школама.

Бован је угостио такмичарку Наташу Антоњак која је на Светском првенству у боћању одржаном током новембра у Француској, освојила треће место у појединачној дисциплини и освајаче златне медаље у микс пару, Милицу Колунџију и Дејана Ковачевића, као и председника Новобеоградског боћарског савеза Предрага Ђорђевића.

Бован је честитао Новобеоградском боћарском клубу на успеху и многобројним медаљама које су чланови тог клуба освојили од оснивања 1996. године до данас.

-Млади спортисти морају да добију сваки вид подршке, посебно кад је реч о међународним наступима, рекао је Бован и нагласио да би отварање школе боћања на Новом Београду допринело разноврснијој понуди спортских дисциплина којима деца могу да се баве.

Уз захвалност председнику Бовану на подршци, Ђорђевић је истакао да је боћање изузетно леп спорт, те да  је успех наших такмичара још већи кад се узме у обзир то колико много се улаже у тај спорт у другим, посебно медитеранским државама, док се тај спорт у Србији углавном везује за старију популацију.

-Због тога је популаризација боћања међу младима од великог значаја и за наш клуб и за спорт у целини – рекао је Ђорђевић.