U sklopu nedelje tolerancije u opštinskom Centru održana druga radionica o oralnom zdravlju

slika

U petak 15. novembra u prostorijama opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom“Novi Beograd“ održana je druga po redu, interaktivnih radionica u okviru Programa unapređenja oralnog zdravlja osoba sa posebnim potrebama – podrška porodici i ustanovama koji je podržalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Relizator programa je Udruženje dečijih i preventivnih stomatologa Srbije. Rukovodilac ovog projekta je saradnik opštinskog Centra, prof.dr Dejan Marković sa Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Radionica je održana u sklopu obeležavanja nedelje tolerancije u opštinskom Centru.

Pored kontinuirane besplatne defektološke podrške u DEFEKTOLOŠKOM KUTKU, psihološkog savetovališta i radionica sa psiholozima u okviru PSIHODILIŠTA koje realizuju psiholozi i psihoterapeuti, Jelena Toljević i Ivana Savić kao i brojnih sportsko-rekreativnih, kulturnih i edukativnih sadržaja opštinski Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom “ Novi Beograd“ je organizovao po drugi put i radionicu posvećenu podršci roditeljima dece sa smetnjama u razvoju u očuvanju oralnog zdravlja njihove dece.

Kao stalni partner u promociji oralnog zdravlja i oraganizovanju edukativnih radionica i tribina o zaštiti i unapređenju oralnog zdravlja tim psihologa i stomatologa iz Udruženja dečijih i preventivnih stomatologa Srbije je ovog puta imao priliku da edukuje naše najmlađe i ujedno i najzainteresovanije, učenike 4.razreda O.Š. „Laza Kostić“ kao i osobe sa invaliditetom i njihove roditelje.

U sjajnoj atmosferi, spontani čas oralnog zdravlja započeo je muzičkim predstavljanjem učenika O.Š.“Laza Kostić“ koji o ovom važnom segmentu očuvanja zdravlja sa svojim nastavnikom muzičkog i učiteljicom uče kroz pesmu, kroz pokret onako kako se pravila najbolje usvajaju – očiglednim putem.

„Ova radionica je bila još jedan doprinos toleranciji – strpljivo i posvećeno slušanje o potrebama i poteškoćama sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u očuvanju oralnog zdravlja i ostvarivanju prava na stomatološku zaštitu.
Učili smo i naučili mnogo jedni o drugima kroz neuobičajen čas prevencije i zaštite oralnog zdravlja – stomatolozi, psiholozi, pedagozi, učitelji i defektolozi – svi u službi najboljeg interesa svakog deteta i mlade osobe!“ kazala je direktorka opštinskog Centra, Milka Milovanović-Minić zahvalivši se na kraju svim učesnicima radionice.