Opština Novi Beograd donirala pomoć raseljenim licima sa Kosova i Metohije

slika slika

Opština Novi Beograd, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, danas je podelila pakete pomoći koji sadrže alate i mašine za ekonomsko osnaživanje 10 porodica raseljenih lica sa Kosova i Metohije.

Ove godine Opština Novi Beograd nastavlja dugogodišnju saradnju sa Komesarajatom za izbeglice i migracije u okviru koje je u proteklih pet godina raseljenim i izbeglim licima podeljena pomoć u vrednosti od oko 50 miliona dinara. Zajedničkom saradnjom sa Komesarijatom planirano je da pomoć ovim licima za 2017. godinu bude u iznosu od oko 15 miliona dinara.

Pomoć u vidu motokultivatora, alata i neophodnih mašina raseljenim licima uručio je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

-Danas nastavljamo dugogodišnju praksu i saradnju sa Komesarijatom i nadamo se da ove stvari značajno pomažu ljudima i da time uspevamo u teškim ekonomskim vremenima da im pomognemo u poslu kojim se bave a zahvaljujući kome izdržavaju svoje porodice. I ove godine ćemo blizu 15 miliona dinara zajedno sa Komesarijatom odvojiti u ove svrhe – rekao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Opština Novi Beograd nastaviće aktivno da učestvuje kako u konkursima Komesarijata za izbeglice i migracije, tako i u regionalnim projektima koje finansira Evropska banka za obnovu i razvoj.