Opština Novi Beograd donirala je dušeke „Institutu za majku i dete“

slika

Opština Novi Beograd obezbedila je Institutu za majku i dete “Dr Vukan Čupić”, za potrebe bolničkog smeštaja pacijenata, 27 novih dušeka. Institut je danas posetio Aleksandar Šapić, predsednik opštine, i rukovodstvu bolnice predao donaciju.

– Sa Institutom za majku i dete imamo dobru saradnju i ovo nije prvi put da dolazimo, jer smo i do sada pomagali na razne načine. Ovog puta imali smo informaciju da su im potrebni dušeci, a pošto je opština imali određeni broj odlučili smo da ih poklonimo. Nadam se da će to pomoći da pacijenti koji ovde dolaze i dobijaju vrhunsku stručnu pomoć, sada imati i bolje uslove za lečenje. Kad god budemo u prilici trudićemo se da pomognemo, ne samo Institutu već i drugim bolnicama kojima je pomoć potrebna- rekao je Šapić.

U ime Instituta za majku i dete, na donaciji je zahvalio dr Đorđe Kravljanac, upravnik Klinike za dečju hirurgiju. On je istakao da je ova pomoć veoma značajna, jer mnogo pacijenata mora da ostane u bolnici na duže vreme tako da će donacija doprineti kvalitetnijim uslovima njihovog boravka na lečenju. Dušeci su već raspoređeni po različitim odeljenjima, a jedan deo je namenjen i za Roditeljsku kuću, u kojoj borave deca obolela od malignih bolesti.