Obeležen Dan ljubavi u opštinskom Centru za brigu o starima,deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“

slika

I ove godine je tradicionalno obeležen Dan ljubavi u opštinskom Centru za brigu o starima,deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“. U duhu praznika ispunjavajući misiju opštinskog Centra i želju opštine Novi Beograd da dopre do što više građana iz ranjivih grupa kako bi im se približile mogućnosti korišćenja raznovrsnih besplatnih programa direktorka Centra, Milka Milovanović-Minić je pozdravila sve prisutne istakavši da se samo s ljubavlju i ogromnom posvećenošću mogu menjati okolnosti oko nas. „S ljubavlju smo kreirali ovaj Centar s ljubavlju nastavljamo da osmišljavamo buduće programe podrške ozbiljno analizirajući potrebe i inicijative naših građana u kreiranju inovativnih socijalnih usluga“-kazala je Milka Milovanović-Minić

Ispred odeljenja za društvene delatnosti opštine Novi Beograd,  skup je pozdravila  Ljiljana Kitanović obraćajući se velikom broju korisnika opštinskog Centra naglasila je da se svaka informacija i usluga u odeljenju društvenih delatnosti pažljivo  kreira prema potrebama građana. „Nikada ne ispuštamo iz vida da nam je osnovni cilj pružanje potpune usluge i podrške svakom klijentu, građaninu kako kroz programske aktivnosti tako i kroz neposrednu komunikaciju.“naglasila je.

Ona je recitovala svoju pesmu „Mostovi večnosti“ i stihovima još jednom potpisala svoj profesionalni pristup u radu.

„Sada sa još većom motivacijom pozivamo nove saradnike i buduće članove da nam se pridruže i da uz podršku opštinskog Centra i opštine Novi Beograd zajedno pokažemo svoju posvećenost i kreativnost i koliko je važan podsticaj aktivnom staranju koji nam pruža opština i opštinski Centar svojom podrškom-rekla je predsednica KUD „Jeleče“, Rajka Crnogorac.

Predsednica Udruženja Snaga Prijateljstva Amity, mr Nada Satarić zahvalila se na pozivu i prilici da prisustvuje drugi put ovom lepom događaju koji okuplja stare, decu i osobe sa invaliditetom i na poseban način različitosti pretvara u jedno veliko bogatstvo ljubavi i podrške. Ona je navela da će Amity u 2020. godini pozivati starije korisnike Centra da se priključe obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijima i Međunarodnog dana starijih osoba, koji Amity organizuje, u saradnji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava. Na ovim događajima učestvuju stariji iz različitih opština i gradova u Srbiji.

„Takođe, Amity će biti domaćin i korisnicima Centra koji su zainteresovani za učešće na Amity tribinama, na temu promocije aktivnog starenja, koje se održavaju u sklopu Prolećnog i Jesenjeg Festivala zdravlja u Beogradu. Otvoreni smo i za učešće starijih, korisnika Centra, na Konkursu za najbolji putopis starijih osoba „Draganova nagrada“, koji Amity tradicionalno organizuje sa portalom Penzin, već šestu godinu za redom. Na ovom Konkursu učestvuju stariji od 60 godina iz svih bivših jugoslovenskih republika, bez obzira u kojoj zemlji i na kom kontinentu danas žive.
Takođe, Amity je spreman da zajedno sa Centrom, obeleži Međunarodni dan tolerancije i druge bitne datume, koje Centar obeležava“- kazala je mr Nada Satarić.

Nakon svečanog potpisivanja Protokola o saradnji između Centra za stare, decu i osobe sa invaliditetom „Novi Beograd“ i KUD „Jeleče“, Udruženja „Snaga prijateljstva“ – Amity i Udruženja „Psihodilište“ o prazniku ljubavi i vina, Sv. Trifunu na zaista poseban i vrlo autentičan način govorio je gospodin Miroslav Marinković, član KUD „Jeleče“ podsetivši prisutne na narodno verovanje da kišovit praznik sluti veoma rodnu godinu simbolično orezavši grančice vinove loze.
Igralo se i pevalo u nastavku proslave.

Penzioner Prof.Mile Đurić je razigrao atmosferu i priredio mini koncert za sve uzraste a članovi KUD „Jeleče“ igrali su u svom maniru ponosno pokazujući svoje koreografije. Svi zajedno su pokazali koliko lepo i kreativno može biti treće doba.

Ovom prilikom opštinski Centar je u partnerstvu sa firmom Black&White uručio donaciju satena i srpskog platna članovima KUD „Jeleče“ za nove kostime. U vatrometu boja, dobrih namera i želje da još dugo traju i najbolje od sebe daju nastale su i najlepše foto uspomene i video zapisi.