Izložba Laure Dimitrove i Stefana Altakova u Blok galeriji

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, PETAK, 08. novembra, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba radova autora Laure Dimitrove i Stefana Altakova.

Laura Dimitrova rođena je u Sofiji, u Bugarskoj. Diplomirala je na Nacionalnoj akademiji umetnosti u Sofiji u Bugarskoj. Članica je Saveza bugarskih umetnika. Profesor je dekorativne umetnosti i teorije umetnosti na „St. Sveučilište Kliment Ohridski ”, Sofija, Bugarska. Od 2013. doktorica je. Sudjelovala je na više od 200 grupnih izložbi, plenarnih sesija i umetničkih projekata u Bugarskoj i inozemstvu. Do sada je imala 26 samostalnih izložbi – 17 u Bugarskoj; 2 u Parizu, Francuska; 2 u Njemačkoj – Minhen i Švandorf; 1 u Kavadarcima, Makedonija; 2 u Srbiji – Niš i Novi Sad; 1 u Budimpešti, Mađarska, 1 u Varšavi, Poljska. Dobitnik je mnogih nagrada za svoje umetnost u Bugarskoj i inostranstvu.

Stefan Altakov rođen je u Sofiji, u Bugarskoj. Diplomirao je slikarstvo na Nacionalnoj akademiji umjetnosti u Sofiji u Bugarskoj. Član je Saveza bugarskih umetnika. Profesor je teorije slike i teorije boja na Univerzitetu St.Kliment Ohridski, Sofija, Bugarska. Od 1999. je doktor znanosti. Prodekan je FESA-e Sveučilišta „St.Kliment Ohridski“ Sofijskog sveučilišta i voditelj Odjela za vizuelnih umetnosti Sofijskog univerziteta „St.Kliment Ohridski“. Stefan Altakov izložio je svoja dela na mnogim grupnim izložbama, otvorenim sesijama i umetničkim projektima u Bugarskoj i inostranstvu. Do sada je imao više od 30 samostalnih izložbi u Bugarskoj, Srbiji, Makedoniji, Mađarskoj, Poljskoj .. Za svoju umetnost dobio je mnoge nagrade u Bugarskoj i inostranstvu.

Izložba će biti otvorena do 25. novembra 2019. godine.