Dodela elektromotornih kolica Novobeograđaninu Nikoli Jeličiću

slika slika

Opštinski Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom “Novi Beograd“ bio je domaćin svečanom uručenju elektromotornih kolica Novobeograđaninu Nikoli Jeličiću.

Sjajan tim organizacije „Čepom do osmeha“ doneo je osmeh na lice i radost i nadu u srce Nikoli a predsednica i osnivač organizacije, ekološkinja Vanja Petković, je pozdravila sve prisutne i zahvalila se na saradnja GO Novi Beograd posebno na gostoprimstvu i obezbeđenom prostoru, u Centru za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ za svečano uručenje pomagala naglasivši da zajedno pomeramo granice i osvajamo osmehe.

– Nikola, kako je i sam rekao, nije uopšte imao tremu i sam se potrudio da je niko od prisutnih nema. Svojim šarmantim pristupom osvojio je srca svih prisutnih u subotu, kada je većini neradni dan, dan za odmor, koji su došli da podrže naš rad i naš trud – rekla je Vanja Petković.

Manifestaciju je otvorio hor O.Š. „Laza Kostić“ pesmom DECA SU UKRAS SVETA a čarobnim glasom im se pridružila divna Ana Ognjanović, učenica škole za decu oštećenog vida „Veljko Ramadanović“.

Ispred domaćina, opštinskog Centra obratila se v.d. direktora Milka Milovanović-Minić istakavši značaj podizanja svesti kod svih građana o različitim mogućnostima pomoći osobama sa invaliditetom i da će centar u svojim kapacitetima pomoći u prikupljanju čepova i organizovati edukacije posebno mladih o značaju ove akcije jer su osmesi sve dece prioritet opštine Novi Beograd kao i opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd”.

Saradnicima na istom zadatku se zahvalila i koordinator organizacije “Čepom do osmeha” za Beograd najavivši još snažniju i intenzivniju akciju prikupljanja čepova na Novom Beogradu.