U OŠ „Duško Radović“ na Novom Beogradu počeli radovi na kompletnoj rekonstrukciji škole

slika slika slika

U OŠ „Duško Radović“ na Novom Beogradu danas su započeti radovi na kompletnoj rekonstrukciji škole i sanaciji školskog dvorišta. Investitor radova je opština Novi Beograd preko Kancelarije za javna ulaganja RS, a njihova vrednost iznosi 162 miliona dinara.

-Drago mi je što je ovo prva škola na Novom Beogradu koja će biti renovirana. Investitor je opština Novi Beograd ali zahvaljujući sredstvima Kancelarije za javna ulaganja. Ova škola je to zaslužila, pre svega, iz bezbedonosnih razloga, jer su imali ozbiljnih problema sa struom i elektro instalacijama, a kada se škola obiđe vidi se da je sve dotrajalo. Kao predsednik opštine mogu da budem srećan što se i na Novom Bepgradu rade stvari kao što se rade širom Srbije. U pitanju je investicija od 162 miliona dinara, a škola bi trebalo da za pet, šest meseci bude u potpuno novom ruhu i nadam se da će školsku godinu đaci završiti u njoj – rekao je danas u obilasku škole predsednik opštine Novi Beograd Aleksanar Šapić.

Škola „Duško Radović“ počela je sa radom 1961. godine, i prema rečima direktora Njegoša Zejaka, od tada do danas nije renovirana a sva ulaganja su se odnosila samo na tekuće održavanje.

-Zahvalio bih se predsedniku opštine Aleksandru Šapiću jer je sa svojim timom donirao projekte za našu školu i uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja sve će biti sprovedeno. Poslednjih osam godina imamo problem sa instalacijama i to je bio signal da moramo nešto da preduzmemo zbog bezbednosti dece. Obraćali smo se nadležnim institucijama ali jedino je opština Novi Beograd prepoznala naš veliki problem, kontaktirala je Kancelariju za javna ulaganja i srećan sam što smo se zajednički izborili i očekujem da će osmaci u novoj školi raditi završni ispit – kazao je Zejak.

Radovima je predviđena kompletna zamena stolarije, postavljanje termoizolacije, rekonstrukcija elektroinstalacija, renoviranje fiskulturne sale, učionica, kuhinje, biblioteke i sanitarnih blokova (projektovan je i toalet za osobe sa posebnim potrebama). Takođe, predviđeno je postavljanje solarne centale na krovu objekta u cilju proizvodnje električne energije za sopstvene potrebe, a cela škola će biti pokrivena bežičnom internet mrežom i najsavremenijim sistemom video nadzora. Sanacijom školskog dvorišta predviđeno je uređenje sportskog igrališta i ostalih pratećih sadržaja.