Opština Novi Beograd učestvovala je u obezbeđivanju sredstava za kupovinu 20 kuća namenjenih interno raseljenim porodicama

slika slika slika

Dugogodišnja saradnja opštine Novi Beograd i Komesarijarta za izbeglice i migracije nastavljena je u okviru Projekta Regionalnog stambenog programa koji podrazumeva stambeno zbrinjavanje izbeglica kupovinom seoskih domaćinstava, u kome je opština Novi Beograd učestvovala u obezbeđivanju sredstava za kupovinu 20 seoskih domaćinstava na teritoriji Srbije namenjenim građanima sa novobeogradske opštine.

-Kao opština, godinama unazad, zajedno sa Komesarijatom učestvujemo u dobroj praksi pomoći interno raseljenim licima. U ovom projektu smo učestvovali u obezbeđivanju sredstava za kupovinu 20 kuća za ljude sa teritorije naše opštine i jako sam ponosan zbog toga. Vama mogu samo da poželim svu sreću u novim domovima, a opština će, dok god sam ja na njenom čelu, nastaviti da učestvuje u ovakvim značajnim projektima – rekao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić prilikom uručivanja ugovora o kupovini kuća raseljenim porodicama.

U toku prošle godine je realizovana kupovina 11 seoskih kuća, a ove godine biće potpisani ugovori za kupovinu preostalih devet. Opština Novi Beograd i u budućnosti će nastaviti saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije u okviru projekata u kojima je do sada raseljenim licima dodeljivana pomoć u vidu materijala i paketa pomoći za mnogobrojne delatnosti, a sve u cilju ekonomskog osnaživanja i poboljšanja uslova života interno raseljenih porodica.