Opština Novi Beograd nagradila je najuspešnije učesnike novobeogradske Čitalačke značke

slika slika slika

Na završnoj svečanosti dodele 52. Čitalačke značke Novog Beograda za prethodnu školsku godinu, koja je održana u opštini Novi Beograd uručene su pohvalnice svim učesnicima, kao i bibliotekarima i nastavnicima, a nagrađenim učesnicima dodeljene su knjige.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je tom prilikom da je ponosan na novobeogradske đake, koji su i ove godine najbolji u ovoj književno-obrazovnoj radionici.

-Drago mi je što sam danas ovde sa vama i što smo ponovo najbolji i najmnogobrojniji u celoj Srbiji, jer Novi Beograd i zaslužuje da bude najbolji. Najvažnije je što u vremenima kad se malo čita, kad su svi na internetu i telefonima, vi ste deca koja vraćaju veru u to da čitanje nije izumrlo i jako sam ponosan na vas. Želim vam da izrastete u dobre i obrazovane ljude koji će jednog dana predstavljati ne samo ovu opštinu, već i naš grad i državu. Ovo je najmanje što smo mogli da uradimo za vas, a meni je uvek drago kada sam u društvu ovako mladih, lepih i pametnih ljudi – rekao je Šapić.

Na ovogodišnjem takmičenju  je učestvovalo 19 novobeogradskih škola sa 1828 učesnika, a 470 najuspešnijih učenika nagrađeno je knjigama. Čitalačka značka Novog Beograda, svojevrsni čitalački maraton i značajna vannastavna aktivnost važi za jednu od najbrojnijih i najuspešnijih u Srbiji. Opština Novi Beograd  će ovu tradicionalnu manifestaciju nastaviti da podržava finansijski, u skladu sa svojim mogućnostima, kao što je to radila i godinama do sada.