Opština Novi Beograd nagradila je novobeogradske učenike za uspehe u manifestaciji Čitalačka značka

slika slika slika

Opština Novi Beograd, kao i svake godine do sada, tradicionalno je nagradila učenike sa svoje opštine koji su i ovoga puta uspešno učestvovali na manifestaciji Čitalačka značka. U ovom čitalačkom maratonu koji je obuhvatao čitanje zadatih dela domaće i strane literature učestvovalo je 1738 učenika osnovnih škola sa Novog Beograda i za to su nagrađeni pohvalnicama, a 360 najuspešnijih  učesnika nagrađeno je i knjigama.

-Srećan sam što smo opet bili najuspešniji u Srbiji i slobodno mogu da kažem da u vremenima u kojima živimo knjiga postaje neka vrsta prošlosti. Mnogo mi je drago da u našoj opštini koja jeste najmodernija i najnaprednija u Srbiji, te tradicionalne vrednosti kao što su knjiga i čitanje nisu zaboravljene, a vi ste to još jednom potvrdili. Od srca vam želim da, kako budete rasli i postajali pravi i uspešni ljudi, ne zaboravite na knjigu. Hvala vam još jednom i siguran sam da ću se jednog dana hvaliti da sam bio na čelu opštine iz koje su iznikli mnogi sportski šamioni, šampioni u nauci, umetnosti i u svim drugim oblastima, a vi ste sigurno jedni od onih koji imaju najveće šanse da, ne samo naš grad već i čitavu zemlju, na najbolji mogući način predstave svuda u svetu – rekao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Tradicionalna manifestacija Čitalačka značka ove godine se održava po pedesetprvi put, a kao i u prethodnom periodu, Čitalačka značka Novog Beograda ima najveći broj učesnika u Srbiji.

Opština Novi Beograd će sa ponosom nastaviti da, u skladu sa svojim mogućnostima, finansijski podržava organizaciju manifestacije Čitalačka značka na zadovoljstvo i radost svih ljubitelja knjige i čitanja među decom školskog uzrasta.