Održana prva radionica u okviru projekta „Škola pametne komunikacije“

slika

U prostorijama opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“, u sredu, 05.04.2017. održana je prva u nizu radionica koje će se realizovati u periodu od aprila do septembra 2017. godine u okviru projekta „Škola pametne komunikacije“ koji finansira Evropska omladinska fondacija Saveta Evrope.

Veliki broj prisutnih na radionici je pozdravila v.d. direktora opštinskog centra Milka Milovanović-Minić istakavši da je zajednički cilj da se tokom realizacije projektnih aktivnosti podstiče međuvršnjačka komunikacija između mladih sa invaliditetom i mladih iz opšte populacije kako bi se aktivno doprinelo socijalnoj inkluziji kroz razvoj i unapređenje njihovih komunikacijskih veština kao i putem razvoja njihovih socijalnih i kreativnih sposobnosti.

Projekat sprovodi Centar za omladinu “Tvoja Srbija” u partnerstvu sa Centrom za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ i partnerskim udruženjima osoba s invaliditetom iz Beograda.

– Želim da se zahvalim svim partnerima i timu Saveta Evrope, koji je prepoznao ogromnu korisnost za mlade sa smetnjama u razvoju koju nose ove radionice i rešio da nam finansijski pomogne u realizaciji dve godine zaredom – rekla je predsednica Centra za omladinu “Tvoja Srbija” Itana Miljanić obećavši punu podršku tokom ovih radionica kao i u realizaciji budućih ideja opštinskog Centra i partnerskih udruženja.

Učesnici radionice su bili članovi udruženja „Panda“ kao i članovi Društva za dečiju i cerebralnu paralizu, zatim učenici Farmaceutsko-fizioterapeutske škole sa Zvezdare i učenici i profesori Srednje škole“Artimedia“.

Posebna vrednost ovog projekta je uključivanje mladih iz opšte populacije kao i porodica mladih sa invaliditetom.