Održan boćarski turnir povodom obeležavanja Svetskog dana cerebralne paralize

slika slika

Povodom obeležavanja predstojećeg Svetskog dana cerebralne paralize održan je boćarski turnir. Ovo je bio ujedno i prvi turnir nakon što je na inicijativu Saveza za osobe sa cerebralnom paralizom Beograda registrovano osam boćarskih klubova u okviru dvanaest opštinskih udruženja. Turnir je otvorila sekretar Saveza, Dilbera Sarajlić a prisutne su pozdravili direktorka opštinskog Centra, Milka Milovanović-Minić i predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, Velimir Knežević.

Osam registrovanih sportskih klubova:VRAPCI, BISERI, JEDINSTVO, RODE, ZMAJEVI, TAJFUNI, ŠAMPIONI, Društvo za sport i rekreaciju invalida Zvezdara kao i predstavnici dvanaest Udruženja za CDP Zemuna, Čukarice, Voždovca, Zvezdare, Novog Beograda, Vračara, Rakovice, Mladenovca, Starog grada, Savskog Venca, Palilule i Obrenovca takmičili su se, družili i uživali u omiljenoj sportskoj disciplini-boćanju. Takmičenje je proteklo u ferpleju, odličnoj atmosferi i dobrom raspoloženju.

Predsednik Saveza za CDP Beograd, Anđelko Velanec je čestitao pobedničkim ekipama Društva za sport i rekreaciju invalida Zvezdara, Roda i Bisera i uručio im zahvalnice.
Direktorka Opštinskog Centra, Milka Milovanović-Minić se zahvalila svim učesnicima i čestitala pobedničkim ekipama na postignutim rezultataima kao i na značaju registracije sportskih klubova u daljoj integraciji i učešću svi članova saveza u budućim sportskim manifestacijama i takmičenjima.

„ Centar će kao i do sada  u svojim kapacitetima i u buduće biti podrška Savezu za CDP Beograda kroz sportsko-rekreativne radionice u okviru kojih je i boćarska“- istakla je Milka Milovanović-Minić

Svetski dan cerebralne paralize biće obeležen u subotu 6.10.

U znak podrške i solidarnosti sa osobama sa posledicama  cerebralne paralize zelenom bojom svetleće: Skupština Srbije, Most na Adi, Palata „Albanija“ i fontana na Slaviji.