Manifestacija „I ja sam dete sa ove planete“ održana je ispred opštine Novi Beograd

slika slika slika

Na platou ispred opštine Novi Beograd održana je sedamnaesta po redu manifesatcija “I ja sam dete sa ove planete” koju tradicionalno organizuje Udruženje MNRO Novi Beograd pod pokroviteljstvom opštinskog Centra za brigu o deci, starima i osobama sa invaliditetom “Novi Beograd”.

Više od tri stotine aktivnih učesnika sa raznim programskim tačkama upriličili su ovaj događaj, a među njima su svoje talente i veštine pokazala deca i mladi sa smetnjama u razvoju i različitim oblicima invaliditeta. Oni su zajedno sa svojim drugarima iz vrtića i škola pokazali kako se ostvaruje inkluzija u praksi, pokazujući time de su i oni „deca ove planete“.

Ova manifestacija je početak aktivnosti opštinskog Centra povodom obeležavanja Dečje nedelje na Novom Beogradu koja za cilj ima da ukaže na značaj i obavezu društva da brine o svoj deci, a posebno deci sa invaliditetom, i da im obezbedi što kvalitetniju integraciju u društvo.

Sve goste i učesnike manifestacije je pozdravio i ohrabrio da nastave svoje aktivnosti predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić.
Ispred opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom “Novi Beograd” na učešću i podršci svim učesnicima se zahvalila direktorka Milka Milovanović-Minić podsetivši sve prisutne da su u toku “ Olimpijske igre za sve” na koje su svi dobrodošli a koje će trajati i sledeće nedelje naglašavajući da je današnja manifestacija samo deo aktivnosti u okviru Dečije nedelje na opštini Novi Beograd čiji je ovogodišnji moto GRADIMO MOSTOVE MEĐU GENERACIJAMA NA RADOST SVAKOG DETETA.

Na današnjoj manifestaciji kroz bogat kulturno-umetnički program promovisano je pravo dece na različitost, odmor i kvalitetno slobodno vreme, na relaksaciju i igru.