Izložba sveća mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja

slika

U prostorijama opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ održana je izložba sveća ručne izrade izlivenih na radionicama u okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja“ koji je ekonomski podržala Trag fondacija. Radionice su realizovali mladi bez roditeljskog staranja koje nakon izlaska iz ustanova socijalne zaštite rezidencijalnog tipa podržava i  okuplja Centar za integraciju mladih Zvezda.

Opštinski  Centar za brigu o starima,deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ je bio partner na ovom projektu pruživši podršku u prostoru za održavanje svih radionica tokom četiri meseca koliko je projekat trajao.

Tokom izložbe brojni posetioci i predstavnici ustanova socijalne zaštite su imali priliku da uživaju u spektaklu boja, oblika i kreativnosti koju su pokazali ovi mladi ljudi.

Izložbu je kratkim obraćanjem i predstavljanjem samog projekta otvorila direktorka Centra Zvezda Tatjana Dražilović koja se zahvalili partnerima na projektu a posebno na podršci opštinskom Centru  koji od početka prati i podržava rad Centra Zvezda. „Snovi se ostvaruju a naši mladi korak po korak osvajaju podršku zajednice za svoje iskorake. Centar Zvezda sa ponosom nastavlja da još hrabrije podržava mlade bez adekvatnog roditeljskog staranja“ istakla je  Tatjana Dražilović.

Ispred opštinskog Centra prisutnima se obratila direktorka Milka Milovanović-Minić -„Ponosni smo što smo bili u prilici da pomognemo u realizaciji ove sjajne ideje i nastavićemo da kroz ciljeve i ulogu opštinskog centra i dalje budemo podrška Centru Zvezda. Zajedničke aktivnosti koje smo imali kroz realizaciju ovog projekta su najbolje promovisale mogućnosti kvalitetnog partnerstva između organizacije civilnog društva i lokalne institucije u cilju korišćenja resursa lokalne zajednice za podršku ranjivoj grupi kakvi su mladi bez roditeljskog staranja”.

Predstavnica Trag Fondacije, koordinatorka programa donacija, Jelena Mihailović pohvalila je sjajne rezultate ovog projekta i obećala podršku sličnim inicijativama u budućnosti.