Izložba Nebojše Lazića u Blok galeriji

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, u petak, 22 septembra, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba slika autora NEBOJŠE LAZIĆA.

Nebojša Lazić (1965) je diplomirao na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 1992. godine, a 1996. godine magistrirao u klasi prof. Biljane Vuković. Na dvogodišnjim specijalstičkim studijama na Tamarind institutu za litografiju u Novom Meksiku, SAD, stekao je zvanje saradničkog štampara.

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja u zemlji i inostanstvu: Prva nagrada za grafiku, 1. Međunarodno bijenale male grafike, Muzej slikarstva i skulpture, Istanbul, 2004; Stipendija Master Printer program, Univerzitet Novi Meksiko, S.A.D, Tamarind institut, 1994; Stipendija Profesionalni štamparski program, Tamarind institut, Univerzitet Novi Meksiko, S.A.D, 1993; Nagrada za grafiku, 6. Bijenale studentskog crteža i grafike, Novi Beograd, Dom kulture Studentski grad, 1993; Nagrada za grafiku – Perspektive, Galerija Andrićev venac, Beograd, 1992; Nagrada za grafiku iz fonda Petar Lubarda, Fakultet likovnih umetnosti, Beograd, 1992; Nagrada za grafiku na 4. godini studija, Fakultet likovnih umetnosti, Beograd, 1991.

Redovan je član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1993. Do sada je održao sedamnaest samostalnih i devet autorskih izložbi u zemlji i inostranstvu. Tokom decenije boravka u Njujorku (1995-2006), Lazić je osnovao profesionalni litografski studio gde je kao saradnički štampar sarađivao sa Rutgers univerzitetom u Nju Džerziju, umetničkim studijima Donald Bečler, Stefan Din, Ana De la Porte, Rej Smit, Senkler Semin… U profesionalnom grafičkom studiju „Lower East Side“ je demonstrirao litografske tehnike. Od 2014. do danas je zaposlen na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao stručni saradnik iz predmeta crtanje. Od 2007.-2014. Lazić je u zvanju umetničkog saradnika radio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Nebojša Lazić je 2008. godine osnovao Centar za grafiku u Novom Sadu gde je kroz niz projekata u saradnji sa domaćim i stranim umetnicima organizovao autorske izložbe u Novom Sadu, Rimu, Njujorku i Minhenu. Učesnik je brojinih stručnih simpozijuma u zemlji i inostranstvu.

Izložba će biti otvorena do 4. oktobra.