Izložba Leposave Milošević Sibinović u Blok galeriji

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, u petak, 1. decembra, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba autorke LEPOSAVE MILOŠEVIĆ SIBINOVIĆ , pod nazivom „Pergament – slikarska podloga i duhovni prostor“.

Leposava Milošević Sibinović – Lepa je rođena u Čačku 8. oktobra 1950. Diplomirala je na vajarskom odseku Akademije primenjenih umetnosti u Beogradu 1974. Na istoj je pohađala postiplomske studije 1974-77.

Stipendista je vlade Meksika (međunarodna kulturna saradnja Meksika i Jugoslavije) 1977-78. Magistrirala je na vajarskom odseku Nacionalne škole likovnih umetnosti (A cademia San Carlos) 1980. u Gradu Meksiku. Član je ULUPUDS-a od 1975. i ULUS-a od 1976. Živela je i profesionalno se bavila umetnošću u Meksiku 1977- 1982. godine. Od 1983. živi i radi u Beogradu u statusu samostalnog istaknutog umetnika.

Od 2011. je nosilac Nagrade za izuzetan doprinos nacionalnoj kulturi Republike Srbije . Izlagala je na oko 100 samostalnih izložbi i autorskih projekata u Beogradu, Parizu, Gradu Meksiku, Oahaki, Akapulku, Guanahuatu Meksiko, San Huanu (Portoriko), Buenos Ajresu ( Argentina), Sarajevu (B i H), Banja Luci, Prijedoru, Gradiški (Republika Srpska), Sofiji, Plovdivu, Velikom Trnovu i Slivenu (Bugarska), Montevideu (Urugvaj) i drugim.

Izlagala na oko 500 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dela joj se nalaze u brojnim galerijama i muzejima (Muzej savremene umetnosti ,Beograd, Narodni muzej, Beograd, Muzej moderne umetnosti, Grad Meksiko, Kolekcija Banameks , Grad Meksiko, Muzej skulpture, Niređkaza, Mađarska).

Dobitnik je 38 nagrada i priznanja za umetničku aktivnost. Bavi se skulpturom, slikarstvom, autorskim projektima i različitim vidovima predstavljanja umetnosti u zemlji i svetu. Njen međunarodni kontinuirani autorski projekat Pergamnt Srbija – Knjiga umetnika pergament koncertina je do sada oko 50 puta predstavljen u zemlji i svetu (Palata Unesko-a , Pariz, Muzej Piter Grej, Porto Vajarta, Meksiko).

Izložba će biti otvorena do 13. decembra 2017.