Izložba Adama Pantića u Blok galeriji

U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, u PETAK, 1. marta, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba pod nazivom „Troubleshooting“, autora ADAMA PANTIĆA.

Adam Pantić, rođen 1962. u Kragujevcu, diplomirao i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Doktorski umetnički rad je odbranio 2016. Predaje na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u zvanju redovnog profesora.

Umetnički rad temelji na proučavanju fenomenologije grafičkog jezika i radioničkog pokreta. Kondenzovano životno i likovno iskustvo oblikuje u jedinstven koncept totalne umetničke prakse izražene akademskim i ne-akademskim jezikom. Uzorni model nalazi u prirodi procesa koji se kontinuirano menjaju, oblikuju ambijent u kome prebivamo kao biološka i duhovna bića.

Kreativnu metodu odlikuje opsesivno uređenje protokola koji optimizuju dnevne rutine i trivijalne radnje, uveren da je to put u stanje nemislećeg organizma, integrisanog u mreže pojmova od kojih je sačinjen i u kojima paralelno egzistira.

Izložba će biti otvorena do 13.marta 2019. godine.