Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom – Novi Beograd priredio „Dobrodošlicu novorođenim bebama“

Manifestacija „Dobrodošlica novorođenim bebama“ održana je 16. maja u prostorijama opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom – Novi Beograd. Ova manifestacija je deo aktivnosti opštinskog centra posvećenih obeležavanju Svetskog dana porodice i nastavak je višegodišnje tradicije.

Opštisnski Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom  Novi Beograd je u skladu sa svojom osnovnom ulogom povezivanja lokalnih aktera oko značajnih pitanja ranjivih grupa građana, u partnerstvu sa patronažnom službom Doma zdravlja Novi Beograd i udruženjima „Roditeljstvo novog doba“ i „Pomoć porodici“, organizovao ovu prigodnu manifestaciju. Manifestaciju je otvorio hor učenika O.Š. „Laza Kostić“ i vicešampionka u plesu Marina Blažić iz uduženja „Plava školjka“.

Svim učesnicima manifestacije se zahvalila Milka Milovanović-Minić v.d. direktora Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom – Novi Beograd, naglasivši da će Centar u partnerstvu sa patronažnom službom Doma zdravlja pratiti potrebe mladih majki za edukacijama i savetovanjima kako bi roditeljstvo učinili srećnijim i bezbrižnijim jer su deca naša budućnost.

– Posebno želimo da damo na značaju sprovođenju mera rane intervencije i da doprinesemo stvranju nužnih preduslova na lokalnom nivou da se ona realizuje što kvalitetnije i potpunije i da bude dostupna svoj deci koja su rođena sa nekim od razvojnih rizika uz maksimalno korišćenje kapaciteta opštinskog centra – kazala je Milka Milovanović-Minić.

Pored prigodnih poklona koje su obezbedili prijatljelji manifestacije Žabac sveznalac, Ciciban i Juglob, stručnjaci iz udruženja koja se bave razvojem dece su prisutnim majkama ponudili mogućnost da delgiraju teme koje ih posebno interesuju iz oblasti rasta i razvoja dece kako bi u narednom periodu organizovali korisna besplatna savetovanja i edukacije.

Ova manifestacija će i u narednom periodu biti realizovana u prostorima Centra.