Boćarski turnir povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

slika

U ponedeljak 3.decembra u  prostorijama opštinskog Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ u ul. Narodnih heroja 42 je održan boćarski turnir povodom obeležavanja  Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Osam registrovanih sportskih klubova pri Savezu za osobe sa cerebralnom paralizom Beograda : VRAPCI, BISERI, JEDINSTVO, RODE, ZMAJEVI, TAJFUNI, ŠAMPIONI, Društvo za sport i rekreaciju invalida Zvezdara kao i članovi Udruženja za CDP Zemuna, Čukarice, Voždovca, Zvezdare, Novog Beograda, Vračara, Rakovice, Mladenovca, Starog grada, Savskog Venca, Palilule i Obrenovca takmičili su se, družili i uživali u omiljenoj sportskoj disciplini-boćanju. Takmičenje je proteklo u ferpleju, odličnoj atmosferi i dobrom raspoloženju.

Ovo je bio ujedno i drugi veći turnir  u prostorijama opštinskog Centra nakon što je na inicijativu Saveza za osobe sa cerebralnom paralizom Beograda registrovano osam boćarskih klubova u okviru dvanaest opštinskih udruženja.

„Opštinski Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ organizuje besplatne sportsko-rekreativne radionice za osobe sa invaliditetom i njihove porodice i na taj način doprinosi prevenciji izolacije, diskriminacije kojima su izloženi ukoliko nisu aktivni učesnici u životu zajednice“- navela je direktorka opštinskog Centra, Milka Milovanović-Minić

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila Rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvenom životu.

 Ovogodišnji moto Međuarodnog dana osoba sa invaliditetom glasi  “Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje uključenosti i jednakosti”.